Az önfelszabadító vagy tükörszerű BÖLCSESSÉG

 

 

 

 

   Minden zavaró érzelem, kaotikus, vad gondolatfolyam, megszüntethető a tudatosság gyakorlásával. Először alakítsd ki magadban a megfigyelőt!

Kívülről lásd meg önmagadat, a dolgot, amivel éppen azonosulni készülsz.

Ha eleget gyakorlod ezt, meg fogod látni, hogy távol tart majd minden helytelen reakciótól, így azok következményeitől sem kell a továbbiakban tartanod.

   Mivel, jó esetben, már nem idézel elő ártó dolgokat, így karmád is javulni fog. Éles látásod, még élesebbé fog fejlődni, gondolataid és érzelmi világod pedig, szintén tisztulni fog.

   Természetesen a harag, az ártó szándék, a gőg és az irigység, ettől még nem fog megszűnni a világban, de körülötted érezhetően változik majd a helyzet.

   Amikor elkezded felfedezni a tudat és a psziché alapvető törvényszerűségeit, az emberi természet és az ego tulajdonságait, az összes káros benyomás tükörszerűen, azonnal alapvető bölcsességgé változik át.

   Egyet azonban nem szabad elfelejteni miszerint, aki ezen az úton elindul, az számtalan viszonylagosságot felismerve, hatalmas tudásra tehet szert. Ez a tudás azonban, sosem válhat mások felett gyakorolt hatalommá. A történelem során, igen sokan estek már ebbe a hibába és sajnos napjaink tapasztalatai is azt bizonyítják, hogy ez ma, talán még inkább divatos, mint hajdanán.

   Mi is történik ilyenkor?! Az ego, eltelve az addig elért sikereivel, úgy dönt, hogy most már „kamatoztatja” tudását, és mondjuk -láttunk már ilyet- spirituális iskolát alapít, jósolni vagy gyógyítani, esetleg „látni” kezd.

Ilyen esetekben az ember nem csak magának, de másoknak is óriási károkat okozhat és elsősorban nem anyagilag, hanem szellemileg. Az ilyen karmát később nagyon nagyon nehéz helyrehozni.  

   Tanuljunk ezekből a hibákból és gyakoroljunk sokat azért, hogy mi magunk lássuk meg az összefüggéseket, vagy ahogyan még hívni szoktuk, a dolgok mögöttes tartalmát.   

 

Colors