A bűn és a fél~elem…

 

 

   Először is engedjétek meg nekem, hogy tisztázhassak, egy bennetek oly régóta megbúvó negatív hatásokkal teli fogalmat a –bűn- szóról.

   Mit is jelent pontosan ez a szó?

A bűn szavunk latin eredetű szó. Jelentése: Célt téveszteni.

   Maga a szó azokban az időkben keletkezett, amikor még a római birodalom légiósai gyakorolták az íjászat ősi, bár a számukra akkor még új keletű mesterség tudományát. Gyakorlatozás közben az íjászsegéd, a céltáblához közel elhelyezkedve osztályozta a sikeres, illetve a sikertelen lövések arányát, de amikor valamelyik katona –és itt jön a lényeg- még a céltáblát sem találta el, akkor visszakiáltott, hogy „bűn”, azaz: -Mellé…

   És nézd meg mit tettünk ezzel a szóval! Félelmet keltő és tele van a negatív csatolásainkkal, amiket az évszázadok során ráaggattunk. Jó ez így?!

Ahhoz, hogy ez a cikk elérje valódi célját, ami nem más, mint az hogy átmosd te is a fogalmi, gondolati és érzelmi rendszereidet elmédben, tudatodban és a lelkedben, a teljesség kedvéért nézz magadban körül és végy elő újra minden káros szót, gondolatot, vagy érzelmet!

És hogy miért? A válasz egyszerű, hogy Te urald őket, és ez még véletlenül se fordítva legyen, úgy, ahogyan esetleg ez idáig történt…

 

Szelíd, együtt~érző, egész~séges, vidám Karácsonyt és győzedelmes újévet mindenkinek!     

Colors