A csoport karma

 

 

 

 

   Egy gondolat, egy kívánság, egy kimondott szó, vagy maga a tett, teremt. Emlékezz, mert hallottad már! „Isten a saját képére formált minket.” Teremtőnkkel mindig egységben lévő, isteni képességekkel megáldott csodálatos lények vagyunk.

   Istenhez hasonlatosan, folyamatosan teremtünk, gondolatainkkal, érzelmeinkkel, szavainkkal és tetteinkkel, minden egyes pillanatban. A sok-sok apró döntés, vagy nem döntés, határozza meg, éppen tapasztalt világunk milyenségét.  

   Azonban életünk kilencvenkilenc százalékában tudattalan teremtéseket produkálunk, így nem csoda, ha abban az illúzióban éljük egész életünket, hogy mindenről a környezetünk, a külvilágunk tehet. Persze vannak, -sajnos igen kevesen- olyan kivételek is, akik próbálják tudatosan formálni, irányítani a dolgaikat. Néha azonban még ők is, a lustaság, a harag, a féltékenység, a hiúság, a mohóság és kitudja még hányféle hibákba esve, rossz sorsról, szerencsétlenségről, félelmekről és különböző betegségekről beszélnek, fel nem ismerve a saját természetükben keresendő okot vagy okokat.

   Ha körülnézel egy kicsit a világban, vagy hogy ne kelljen messzire menned, mondjuk, nézz körül a családodban, esetleg a munkahelyeden! Ugye látod a folyamatot?! Most kérlek, vizsgáld meg a kiinduló okokat! Ha megvan, most arra kérlek, figyeld meg a következményeket, a dolgok végeredményeit, esetleg azok összességét!

   Mit érzel? Részese vagy ennek? Ugye, hogy az vagy! Szerintem érdemes, most hogy már tisztában vagy ezzel a törvényszerűséggel, tudatosabban felvállalnod az imént látott szerepedet a világodban. És hogy miért? A válasz egyszerű;

   Mert a te világod, az enyém is, és a mi világunk, mindenki élőhelye.

Tudd tehát, hogy egyszerre döntesz minden pillanatodban, mindenki másé és a saját életed felől is!

...Minden pillanatodban…

 

 

 

 

Colors