Munka az egon

FIGYELEM - ELKÜLÖNÜLÉS - ELENGEDÉS

 

   Fgyelem, vagyis azonosítás kell először. Ismerd fel az egó, azaz a személyiség alapvető tulajdonságait magadban és másokban! Ezután vizsgáld meg azt, hogy hogyan is hat ez rád és hogy tulajdonképpen miből - mikből táplálkozik!

   Elkülönülés, azaz távolságtartás kezd kialakúlni, ha felismeréseid pontosak. Példáúl: Mivel felismerted azt, hogy az egresszivítás bármilyen megjelenő formája romboló és életellenes, így a részedről elhatárólódás veszi kezdetét, a harag minden nemű fajtájától.

   Elengedés. A fent említett két egymást követő módszer gyakorlásakor, kialakúl egyfajta távolság közted és az egód között. Te, mint tapasztaló, már nem önmagadként, hanem már mint önmagad egy része, érzékeled az egódat, illetve annak egy, vagy több aspektusát egyszerre. -Itt fontos mindvégig (és egyre többet) a tapasztalóra és nem az ítélkezőre figyelni, hiszen mint tudjuk az ítélkező énünk az egó, amitől szabadúlni próbálunk.- Ekkor már nincs más dolgunk, mint természetesen és a lehető leglazábban elfogadni, csúnyábbik énünk feloldódását. Légy türelmes, de mindíg kemény és határozott önmagaddal szemben, másokkal pedig együttérző - megértő lény és gyakorolj, ami    

Colors