Az isteni gondviselés

 

   A mindenütt jelenvaló. Gondoskodó, elfogadó, kiáradó, szerető. Érezd, ahogyan betölti a lényedet, és mindent, ami körülötted tapasztaható.

   Egyetlen igét, egyetlen szót ismer csupán; VAN. A létezés, a mindenség, frequenciája ez. E kijelentéssel, e kinyilatkoztatással rezeg, időtlen idők óta.

Egyszer egy nagy jóginak, az imaház elől ellopták a papucsát, mire a tanítványa jajveszékelésben és szidalmazásokban tört ki. A mester csak ennyit mondott: -Istenben elveszve? Badarság. Minden rendben van!

   Bármi is történjék veled, a szeretteiddel vagy bárhol a világban, tudnod kell, hogy így van rendjén. Okkal történik minden, alávetve magát Isten akaratának. Hogy hozzá még egy lépéssel közelebb kerülj, hogy még jobban tapasztald őt, nem tehetsz mást, mint hogy elcsendesedsz, eloszlatva minden kétejed.

   Érezd őt, látsd meg őt, tapasztald őt! Tanúld meg becsűlni azt, amid van! A hálával pedig teremtsd magad - mindent jobbá! Értékeld és élvezd a világot, mert bizony mennyek országa ez, áldás ha belátod! S dolgaid szentté válnak, mint tenmagad. Világod igazi élő fény, hát elfogadd! :)

A fényben élek, a fényben lélegzem, a fényben nevetek és majdan halok meg, veletek.

Colors